Collectie brieven van Flannery O'Connor vrijgegeven

Een belangrijke collectie brieven van de Amerikaanse schrijfster Flannery O’Connor (1925-1964) wordt vandaag op de Emory University in Atlanta publiek gemaakt, zo meldt onder meer AccesAtlanta.com. O’Connor schreef de laatste tien jaar van haar leven bijna wekelijks naar haar ‘pennevriendin’ Betty Hester. Hester liet de 300 brieven in 1987 na aan de Emory University, op voorwaarde dat ze pas twintig jaar later zouden vrijgegeven worden. Dit feit, samen met de duur en intensiteit van de briefwisseling, laten velen vermoeden dat ze een schat aan informatie bevatten. Er wordt dan ook al lang reikhalzend naar uitgekeken. De prestigieuze Emory University kon eerder al literaire erfstukken van W.B. Yeats, Ted Hughes en Seamus Heaney in zijn ‘Manuscript, Archives, and Rare Book Library’ inschrijven. De bibliotheek maakte in het najaar van 2006 ook al bekend dat ze de literaire archieven had verworven van Salman Rushdie.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening