Boekhandel dicht vanwege instortingsgevaar

In de Nederlandse gemeente Lochem heeft Boekhandel Lovink de deuren moeten sluiten vanwege instortingsgevaar, zo meldt de krant De Stentor. Een ingenieursbureau stelde vast dat de zijgevel schever is komen te staan. Zelfs de eigenaar, die boven de zaak woont, mag het geklasseerde gebouw niet meer binnen. Vlak voor de sluiting waren drie personeelsleden en tien klanten in de boekhandel. Het ziet er naar uit dat de zaak geruime tijd dicht zal blijven. Nog niet bekend is of de boeken moeten geƫvacueerd worden. De Stentor is pessimistisch: "De vraag is zelfs of 'het markante gebouw op de markante plek' te redden is." Directeur Jan Brunshorst van het aannemersbedrijf Kreunen Bouw (what's in a name) zegt: "Dan moet bijvoorbeeld de vloer op de begane grond verankerd worden met de buitenmuren. Want dat is nu niet het geval." Werkneemster Erna Wondergem van de in 1846 opgerichte boekhandel werd overvallen door lichte paniek: " Als je hoort dat het pand kan instorten, wil je zo snel mogelijk het gebouw uit. Als zombies hebben we de winkel verlaten." Het was al geruime tijd bekend dat de boekhandel door scheuren in de muur in een benarde toestand verkeerde. De Stentor volgt de zaak op de voet en weet dat "het hersenbrein" van de eigenaar intussen "een soort hogedrukpan" is. Klanten zijn behoorlijk ontredderd en de Turkse gemeenschap mist haar Hurriyet.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening