Uitgeverij Podium viert tienjarig bestaan

De onafhankelijke Nederlandse uitgeverij Podium bestaat tien jaar en zet dat feit natuurlijk in de schijnwerpers. Ze hebben onder meer een nieuwe website gelanceerd en er komen ook tien jubileumuitgaven. Onder impuls van de flamboyante 49-jarige Joost Nijsen, die graag zijn mening over het boekenvak mag ventileren, heeft Podium zijn succes vooral te danken aan boeken van Kluun, Ronald Giphart en Joris Luyendijk. Maar ook Magnus Mills, Michel Faber, Henk van Woerden en Herman Franke vestigden de naam van de eigengereide uitgeverij, die - aldus Nijsen - van een "dwarse peuter tot een stevige young adult (uitgeversjaren zijn tropenjaren en tellen dus dubbel)" is uitgegroeid. In een interview in NRC-Handelsblad zei Nijsen dit weekend dat de onafhankelijkheid hem "een triomfgevoel" geeft: "Het is extra prettig om succesvol en winstgevend te zijn. Het is een dubbele triomf: je geeft uit wat je wilt en je vaart er wel bij." Bovendien zegt Nijsen: "Het voordeel van een kleine uitgeverij (nvDPM: met in totaal acht medewerkers) is dat je altijd kan klaarstaan voor je auteurs." Verder geeft hij aan zijn zelfstandigheid niet te willen opgeven, ook niet nu PCM en NDC/VBK regelmatig bij hem komen aankloppen om een bod te doen. Podium geeft jaarlijks 35 à 40 nieuwe boeken uit.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening