Willem M. Roggeman krijgt Italiaanse bekroning

De Vlaamse dichter en essayist Willem M. Roggeman (°1935) heeft naar eigen zeggen de Italiaanse internationale poëzieprijs Premio Tratti toegekend gekregen. De prijs is een jaarlijkse bekroning voor een Italiaanse dichter of een buitenlandse dichter in Italiaanse vertaling. De onderscheiding is hem gegeven voor de bundel jazzgedichten Blue Notebook (uitgeverij Mobydick) in de vertaling van Giovanni Nadini, zo meldt De Morgen. Eerder ging de prijs al een keer naar een Vlaamse dichter, met name Leonard Nolens. De oorspronkelijke editie van Blue Notebook (250 exemplaren) is in 2006 bij antiquariaat Demian te Antwerpen verschenen, ingeleid door Simon Vinkenoog. De prijs zal Roggeman overhandigd worden op een internationaal poëziefestival in Faenza. De Vlaamse poëzie doet het dezer dagen overigens goed in het buitenland. Deze week kreeg ook Miriam Van hee een internationale poëzieprijs én Britse aandacht, al moet de renommee van de prijzen misschien niet overschat worden. Want vreemd genoeg is van beide onderscheidingen op het internet geen enkel spoor terug te vinden.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening