Soldatendagboek krijgt Lulu Blooker Prize

In navolging van de 'echte' Booker Prize hebben sinds vorig jaar ook bloggers die het met hun schrijfsels tot een boek schoppen hun prijzenconcours. De Lulu Blooker Prize ter waarde van 10.000 dollar is zopas voor de tweede maal toegekend aan het boek My War: Killing Time in Irac van Colby Buzzell, zo meldt de BBC. Daarin beschijft de auteur hoe hij als werkloze bij het Amerikaanse leger terechtkwam en enkele maanden later al de mitrailleur bediende. Om de tijd te doden beschreef Buzzell zijn onderkoelde frontervaringen op een weblog die een instant succes kende. Maar na acht weken vond het Amerikaanse leger het al welletjes. Sindsdien worden soldatenblogs strikt in de gaten gehouden. My war "is misschien de laatste oprechte en open militaire blog", zei juryvoorzitter Paul Jones. Het boek kreeg bij verschijnen nog een loftuiting mee van de intussen overleden Kurt Vonnegut. Het succes van boeken als My War, intussen in zeven talen vertaald, is een indicatie van de groeiende erkenning van 'trickle-up writing' of schrijven dat een online-oorsprong heeft, zo denkt Bob Young, chief executive van Lulu.com, sponsor van de Blooker Prize. In de categorie fictie ging de prijs naar Andrew Losowsky en The Doorbells of Florence. Zie ook The Guardian.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening