Britse regering geeft leesadvies aan jongens

De Britse Education Secretary Alan Johnston heeft een lijst bekendgemaakt van meer dan 160 boeken, waaruit scholen vervolgens een 'boys bookshelf' moeten samenstellen, zo schrijft The Guardian. De lijst heeft de bedoeling om mannelijke teenagers tussen 11 en 14 jaar aan het lezen te zetten. Die leeftijd is voor leesbevorderaars een moeilijk te omzeilen klip: dan zouden jongens die in de lagere klassen wél veel lezen, geneigd zijn de boeken neer te leggen. Bovendien lezen jongens over het algemeen minder dan meisjes. Volgens de krant bevat de lijst, samengesteld door de School Library Association, veel "high-octane adventure stories." Het leesadvies varieert van Frankenstein en R.L. Stevenson Treasure Island tot Bill Bryson A short history of nearly everything, maar er staan ook erg recente populaire boeken (van auteurs als Anthony Horowitz en Terry Pratchett) op de lijst. Harry Potter én de boeken van Dickens haalden het niet. Johnston, die ook in de running is voor het Labour-leiderschap, gooit 600.000 pond tegen zijn 'boys bookshelves'-plan. De schoolbibliotheken krijgen ook posters en postkaarten om hun boekenaanbod te promoten. Zie de integrale lijst bij The Times.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening