Heropening bibliotheken weggestemd

Vijftien bibliotheken in Jackson County, in de Amerikaanse staat Oregon, dienden op 6 april jl. hun deuren te sluiten als gevolg van een wetswijziging die de financiering van de bibliotheken stopzette. Dat liet De Papieren Man al in een eerder bericht weten. Een actiegroep probeerde via een referendum een nieuwe, bescheiden belasting in te voeren om de bibliotheken de nodige werkingsmiddelen te geven. Een ruime meerderheid van 60 procent stemde tegen het voorstel en tegen de heropening van de bibliotheken, zo staat nu te lezen in de plaatselijke krant The Mail Tribune. Een van de tegenstanders zei dat er "andere manieren moesten gezocht worden om de bibliotheken terug te openen." Welke dat waren, zei hij er niet bij. Het armlastige Jackson County liet al weten dat ze geen middelen van andere budgetten konden vrijmaken. De boekenliefhebbers bekijken nu of er een nieuw referendum kan georganiseerd worden, maar het is zeer de vraag of over deze kwestie een democratische meerderheid kan of moet gevonden worden. Bibliofielen zijn duidelijk geen overgesubsidieerd deel van de bevolking. [illustratie Jan De Bie, houtdruk bibliotheek Troyes]
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 18-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening