Mark Boog maakt volgende Gedichtendagbundel

Dichter Mark Boog tekent volgend jaar voor de speciale Gedichtendagbundel, zo meldt het blog van de Brakke Hond. De bundel zal tien nieuwe gedichten omvatten. De negende editie van Gedichtendag vindt plaats op 31 januari 2008 en heeft als thema 'Dingen en gedichten'. Volgens de organisatoren gaat het om "voorwerpen die ons in het dagelijks leven omringen" en "op allerlei manieren in de po√ęzie worden gebruikt." Denk maar aan Remco Camperts ode aan zijn jas en Rutgers Kopland lofzang op het glas in zijn bundel Dankzij de dingen. Mark Boog, die ook actief is als romancier, kreeg voor zijn werk eerder de C. Buddingh-prijs en de VSB-po√ęzieprijs. Dit jaar werd de gedichtendagbundel geschreven door Leonard Nolens.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening