Read-in voor het behoud van de boekrecensie

Vorige week berichtten we over de campagne van de Amerikaanse National Books Critics Circle, die in het verweer komt tegen de inperking van literaire bijdragen in bepaalde Amerikaanse kranten. Een groep van 700 Amerikaanse boekrecensenten klagen het feit aan dat ze minder ruimte krijgen voor diepgaande recensies en dat boekenbijlages van veel toonaangevende Amerikaanse kranten onder druk staan. De actie veroorzaakt heel wat animo én doet nogal wat scribenten in de pen kruipen, zo blijkt nu op hun website. Morgen wordt hun actie verscherpt met een ongewone Save the Book Review Read-in voor de redactielokalen van de Atlanta Journal Constitution, die zijn boekenbijlage reorganiseert en recensies een bescheidener plaats geeft. De organisatoren geven de volgende instructies mee: "Hold open your book and read aloud or to yourself. Trust me, you won’t be the only one. Picture hundreds of people doing the same thing!" De New York Times besteedde zopas ook aandacht aan de onder druk staande dagbladrecensent én de opkomst van de literaire bloggers en internetrecensenten. [illustratie: Robert Parkinson]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening