Dikkertje Dap uitverkoren tot mooiste versje Annie M.G. Schmidt

De Nederlanders vinden Dikkertje Dap het mooiste versje van de kinder- en jeugdboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt (1911-1995). Dat blijkt uit een wedstrijd die werd georganiseerd naar aanleiding van de jaarlijkse Annie M.G. Schmidtweek. De deelnemers konden hun stem uitbrengen op een van de 347 versjes uit de verzamelbundel Ziezo, maar ook een vrije keuze was mogelijk. Dikkertje Dap kreeg 18 procent van de 6000 stemmen achter zijn naam, al werd het naar verluidt wel een nek-aan-nekrace met het versje Ik ben lekker stout. Dat liedje voerde tot woensdag de tabellen aan, "maar toen stormde Dikkertje de trap op", aldus een woordvoerster van uitgeverij Querido. Het versje Nertsen legde beslag op de derde plaats. Vandaag zou Annie M.G. Schmidt 96 jaar zijn geworden. De voorbije anderhalve week werd in scholen en bibliotheken in Nederland feest gevierd omtrent het oeuvre en persoon van de immer populaire Schmidt. Zie over Schmidt ook dit dossier van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening