Geluidsopnames van Vlaamse dichters op Lyrikline

Het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) heeft zopas geluidsopnames van 75 gedichten van 12 Vlaamse dichters op Lyrikline geplaatst. Lyrikline is een van de beste en meest bezochte internationale po√ęziewebsites ter wereld. Het gaat om zes klassieke dichters, Gaston Burssens, Jos De Haes, Richard Minne, Hugues C. Pernath, Paul Snoek en Eddy Van Vliet, en zes hedendaagse dichters, Benno Barnard, Charles Ducal, Peter Holvoet Hanssen, Roland Jooris, Stefaan van den Bremt en Peter Verhelst. De dichters lezen zelf hun werk voor. Van hun gedichten plaatste het VFL ook meer dan 200 vertalingen in 13 talen op de website.
Lyrikline is een internetplatform waarop voordrachten van 20ste-eeuwse dichters kunnen worden beluisterd. Daarnaast heeft de site de ambitie om elk opgenomen gedicht in zoveel mogelijk talen aan te bieden. Zo staat De Moeder, een van de bekendste gedichten van Hugo Claus, in dertien talen op de site te lezen. Lyrikline heeft jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers. Het VFL werd in 2006 Belgische partner van Lyrikline. Voordien zette Het Beschrijf met een projectsubsidie van het VFL al vertalingen en geluidsfragmenten van onder meer Hugo Claus, Maurice Gilliams en Leonard Nolens op de site. Voor de klassieke dichters dook het VFL in het VRT-geluidsarchief en vond unieke opnames waarop monumenten uit de Vlaamse po√ęziegeschiedenis hun gedichten voorlezen. [foto: Richard Minne]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening