Vervolg op Don Quichot door Shakespeare?

De Royal Shakespeare Company heeft een toneelstuk geïdentificeerd als een door William Shakespeare geschreven vervolg op Don Quichot van de Spaanse auteur Miguel de Cervantes, zo bericht de Spaanse krant El Mundo en het nieuws staat ook bij NRC-Handelsblad. Het stuk zou binnen een paar jaar als een Brits-Spaanse coproductie op de planken komen. Het is aan het begin van de zeventiende eeuw geschreven door Shakespeare en de Britse toneelschrijver John Fletcher. Het gaat over Cardenio, een door Cervantes in Don Quichot geïntroduceerd personage. In 1613 zou het stuk twee keer zijn opgevoerd. Enkele maanden nadien is het origineel door een brand in een Londens theater verloren gegaan.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening