De Arbeiderspers en Ilja Leonard Pfeijffer presenteren boek op Second Life

Uitgeverij De Arbeiderspers opent op 7 juni als eerste Nederlandse literaire uitgeverij een virtueel kantoor op Second Life. Dit gebeurt naar aanleiding van de verschijning van het boek Second Life van Ilja Leonard Pfeijffer, dat die dag om 17u30 digitaal gepresenteerd zal worden. Pfeijffer is al maandenlang bewoner van deze populaire, driedimensionele wereld waarin bewoners een nieuwe identiteit (avatar) kunnen creƫren. In het boek doet hij verslag van alle facetten van zo'n tweede leven. "Hij is reporter, antropoloog en bewoner tegelijk", aldus de aankondiging. "Het is een nietsontziend zelfonderzoek naar een ware en gedroomde identiteit." Het boek is gebaseerd op de berichten die hij voor nrc.next schreef, maar is sterk uitgebreid. Uitgeverij De Arbeiderspers kondigt voorts aan dat ze in Second Life een blijvend podium zal bieden aan haar auteurs en boeken. "In de toekomst zullen er fragmenten van boeken te lezen zijn, boekpresentaties en literaire evenementen georganiseerd worden." De Arbeiderspers is op Second Life te vinden via Nunki, de naam van het land waar het AP-kantoor zich bevindt. Onlangs had ook de Vlaamse Literaire Lente zich een etalage op Second Life aangemaakt.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening