Misdaadschrijfster Patricia Cornwell sleept cyberstalker voor de rechtbank

De Amerikaanse misdaadschrijfster en bestsellerauteur Patricia Cornwell heeft een literaire stalker voor de rechtbank gedaagd. Cornwell, bekend voor haar Key Scarpetta-verhalen, werd al een tijdje belaagd door Leslie R. Sachs, een auteur van eerder laag allooi. De man schreef op Cornwells website dat ze een "jodenhater" en "neonazi" was, zo meldt The Guardian. Dat ging Cornwell, auteur van Postmortem en Body of Evidence, te ver. Ze voelde zich niet langer veilig. Cornwell heeft haar bescherming opgedreven door twee lijfwachten in te huren. Drie bodyguards vergezelden haar trouwens naar het gerechtshof in Virginia, waar de zaak voorkwam. Cyberstalker Sachs bleef afwezig en zegt dat hij als "politiek vluchteling" naar België is gevlucht om aan Cornwells juridische actie te ontsnappen. Het conflict tussen Sachs en Cornwell kende een aanvang in 2000, toen Sachs beweerde dat Cornwell in The Last Precinct een van zijn boeken, The Virginia Ghost Murders, had geplagieerd. De man bracht op zijn boek vervolgens een sticker aan met de boodschap: "The book that famous Patricia Cornwell threatened to destroy." Vanaf dat moment poste hij verwijten en bedreigingen op Cornwells website. Later beweerde hij ook dat Cornwell in beschuldiging was gesteld door de Amerikaanse autoriteiten. De man werd veroordeeld voor de aantijgingen van plagiaat, maar bleef doorgaan met zijn stalkingpraktijken. Cornwell vraagt nu dat er stevige maatregelen worden genomen tegen Sachs, die ook een lasterwebsite over Cornwell aanhoudt. Cornwell voegde er voor de rechter aan toe dat de verwijten haar "emotioneel van de kaart brengen", haar "afleiden van haar creatieve werk" en dat ze niet langer het publiek onder ogen durft te komen. Het is het zoveelste turbulente hoofdstuk in Cornwells kleurrijke levenswandel. Ze werkte onder meer in een morgue, waar ze inspiratie opdeed voor haar misdaadverhalen. Na haar succes in 1990 kocht ze in één jaar vijf huizen. Ook werd ze veroordeeld voor dronken rijden. Zie ook dit bericht van vorige week op het weblog van Marie-José Klaver bij NRC.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening