Hay-on-Wye Festival met vier Nobelprijswinnaars

The Woodstock of the Mind’, zo noemde Bill Clinton het Hay Festival in het bekende Welshe, van boeken en boekenwinkels doorstoken Hay-on-Wye. Het festival ging gisteren van start en loopt nog tot 3 juni. Niet minder dan vier Nobelprijswinnaars worden verwacht: drie schrijvers van grote faam, Wole Soyinka, Orhan Pamuk en Derek Walcott, en de Keniaanse winnares van een Nobelprijs voor de vrede, Wangari Maathai. Een hele rist andere grote namen uit verschillende disciplines zijn aangekondigd, onder anderen Doris Lessing, David Attenborough, Martin Amis, Anthony Horowitz, Tracy Chevalier, Iain Banks en zelfs Mark Knopfler. Het evenement wordt gesponsord door The Guardian, en die krant brengt dan ook dagelijks het literaire nieuws uit het idyllische plaatsje aan de rivier de Wye. The Independent heeft dan weer oog voor het gerommel bij de aanwezige auteurs, die er niet zo tevreden over zijn dat ze met een aalmoes worden afgescheept, terwijl de echte celebrities met een pak centen aan de haal gaan. Ook organisatorisch blijkt het festival uit zijn voegen te barsten. Voor de last minute bezoeker is het aan te raden een tent of caravan mee te nemen naar het met Timboektoe verzusterde Hay, want alle B&B's zijn al een eeuwigheid geleden volgeboekt. Over Hay-on-Wye leze men ook het boek van ene Paul Collins: Sixpence House, Lost in a town of books. Meer boekenstedengekte overigens via deze link. (foto Vanessa Carter)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 25-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening