Amerikaanse auteurs over hun favoriete lettertype

Het tijdschrift Slate vroeg aan een aantal Amerikaanse auteurs welk hun favoriete lettertype is. Dit gebeurde naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het lettertype Helvetica, dat momenteel wereldwijd in the picture staat. Courier, Times New Roman en Palatino bleken de meeste voorkeuren weg te dragen. Jonathan Lethem kiest voor de Courier, Nicolson Baker prefereert de Courier New, net als Luc Sante. Anne Fadiman is dan weer uitgesproken 'anti-Helvetican.' Ook een viertal Franse scribenten kregen onlangs een gelijkaardige vraag voorgelegd in L'Express, zie hier. Momenteel loopt in het New Yorkse MOMA trouwens een tentoonstelling over de Helvetica: 50 Years of Helvetica. In Slate staat ook een geïllustreerd artikel te lezen over de Helvetica Hegemony. Zie ook dit oudere artikel over de Helvetica uit de International Herald Tribune en dit eerdere DPM-bericht, onder meer over de Helvetica-film.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening