Bill Bryson trekt ten strijde tegen afval

De Amerikaanse auteur Bill Bryson, bekend van zijn A Short History of Nearly Everything en tal van populaire reisboeken, wordt het boegbeeld van een campagne om landelijk Engeland te vrijwaren van verdere vervuiling en rondslingerend afval, zo meldt The Guardian. Hij heeft toegestemd om voorzitter te worden van de Campaign to Protect Rural England. Bryson, die over Groot-Brittaniƫ het veelgeprezen Notes from a small island schreef, woont al geruime tijd met zijn Engelse echtgenote en gezin in Norfolk. Hij ergert zich in hoge mate aan de onachtzaamheid waarmee de countryside door afvaldumpers en slordige bezoekers wordt toegetakeld. Hij denkt aan acties om mensen in groepsverband rubbish te laten opruimen en gaat ijveren voor hoge boetes voor sluikstorters en afvalvandalen. Volgens Bryson zijn vooral middenklassers behoorlijk slordig met afval, een vaststelling die hij baseert op ervaringen uit zijn Londense periode in Kensington.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening