Gerbrand Bakkers Boven is het stil krijgt verfilming

Boven is het stil, de met de Debutantenprijs en Gouden Ezelsoor bekroonde debuutroman van Gerbrand Bakker, wordt nu ook verfilmd, zo meldt NRC-Handelsblad. De filmrechten zijn aangeschaft door Isabella Films en Circle Films. Volgens Boekennieuws vinden zij dat de ingetogen roman aansluit bij wat er internationaal gebeurt op het gebied van de ‘betere film’: “Het boek is authentiek, maar heeft tegelijkertijd een moderne, universele uitstraling. Die combinatie maakt dat het boek Nederland ontstijgt en al aan diverse buitenlandse uitgeverijen is verkocht. In onze ogen kan de film ook internationaal een groot succes worden.” Het boek over de 55-jarige boerenzoon Helmer, geschreven in een kale stijl, is in Nederland een gestage steadyseller geworden. In Vlaanderen werd Boven is het stil (uitgegeven bij Cossee) zuinig onthaald en sloeg het ook bij het lezerspubliek amper aan. Het boek van hovenier-schrijver Bakker zal in acht landen in vertaling verschijnen. Zie trouwens ook de recensie van Pieter Steinz uit NRC over dit "verstild Hollands minidrama" en een gesprek in Lezen &cetera Live over onder meer "de terugkeer van de plattelandsroman in Nederland."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening