Huis van dichteres Vasalis belaagd door nieuwe weg

Volgens het Dagblad van het Noorden zou het woonhuis van de dichteres M. Vasalis (1909-1998) in de gemeente Roden bedreigd worden door de aanleg van een rondweg. Die zou Roden met een nieuwe wijk in het nabijgelegen dorp Leek moeten verbinden. Het trac√© van de weg zou Vasalis' vroegere huis en bos ingrijpend aantasten, zo meldt het weblog Woest en Ledig, dat de culturele actualiteit in Drenthe en omstreken volgt. Tegenstanders van de nieuwe weg zijn van oordeel dat het huis en bos "net zo goed nationaal erfgoed zijn als de gedichten van Vasalis". Vasalis woonde vanaf 1964 tot haar dood in 1998 in Roden. Binnenkort krijgt ze er ook een (omstreden) po√ęzietuin, tenminste als de financiering rond geraakt, zie hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening