Overrompeling voor Charles Dickens-pretpark

In het Zuid-Engelse Chatham is vlak voor het Pinksterweekend Dickens World geopend. Dit literaire pretpark staat geheel in het teken van de Britse schrijver Charles Dickens (1812-1870) en wil de bezoeker volledig onderdompelen in de Victoriaanse atmosfeer van zijn immer populaire boeken, zoals hier eerder gemeld. Dickens World doet tot in de kleinste details de wereld herleven van onder meer Ebenezer Scrooge, Nicholas Nickleby, David Copperfield, de Pickwick Club, Oliver Twist en het immens populaire A Christmas Carol. Er wordt gemikt op jaarlijks 300.000 bezoekers. In het openingsweekend kwamen er al 6.000 mensen hun ogen uitkijken. De overrompeling was zo groot dat de kassa's zelfs even dicht moesten, zo meldt BBC News. "Het is een droom die werkelijkheid is geworden", zei Thelma Grove van het Dickens Fellowship tegen AFP. "Dickens World heeft een aangename manier gevonden om de jongere generaties warm te maken voor Dickens", zo voegde ze eraan toe. Dickens World ontsproot dertig jaar geleden al aan het brein van Gerry O'Sullivan-Bere, die ook tekende voor Santa's World in Zweden. De man kon zijn levensdroom niet meer aanschouwen: hij overleed vorig jaar. Radio Een had vorige week al een reportage over het park en stuurde Marcel van Nieuwenborgh erop af. En op 8 juli scheren de renners tijdens de Tour de France er zelfs rakelings langs. Zie ook dit oudere bericht van Boekendingen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 30-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening