Ian Rankin stuurt Inspecteur Rebus met pensioen

De Schotse auteur Ian Rankin (°1960) heeft op het Hay-on-Wye Festival aangekondigd dat Inspecteur Rebus, de donkere held uit de gelijknamige thrillerreeks, met pensioen gaat. Rebus is zestig jaar geworden, en dat is in Groot-Brittannië de leeftijd dat politiepersoneel kan genieten van zijn of haar oude dag. Het einde van Rebus’ carrière heeft Rankin voorzien voor het in september te verschijnen nieuwe boek. Het bericht staat te lezen op Yahoo. Fans hoeven evenwel niet te wanhopen. Rankin zinspeelde al meteen op de mogelijkheid dat de oude inspecteur ‘teruggeroepen’ zal worden om moeilijke zaken op te lossen. “I don't get the sense yet that the Rebus books are running out of steam." De Schotse Ian Rankin begon zijn ondertussen razend populaire Rebus-reeks twintig jaar geleden, met Knots and Crosses, en tot nu toe verschenen er zestien titels in de reeks. De twintigste verjaardag is aanleiding voor allerlei festiviteiten, waaronder de tentoonstelling ‘Partners in Crime’ in het Writer’s Museum van Edinburgh wellicht de interessantste is. Voor de gelegenheid wordt ook een Rebusbier en Rebuswhisky uitgebracht. En wie tijdens zijn bezoek aan Edinburgh helemaal ondergedompeld wil worden in de Rankin-atmosfeer, kan terecht bij RebusTours voor op de boeken afgestemde rondleidingen. Een interactieve map van Rankins Edinburgh vind je hier. Met Rankin en J.K. Rowling is er overigens sprake van een nieuw soort literair toerisme in de stad, zie dit bericht in The Guardian. Robert Burns en Robert Louis Stevenson liggen voorlopig even in de lappenmand.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 31-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening