British Library verzamelt e-mails

De British Library gaat onder de noemer E-mail Britain miljoenen e-mails opslaan, zodat de hedendaagse communicatie voor toekomstige generaties veilig wordt gesteld. Aan de Britten wordt gevraagd om e-mails over hun dagelijkse leven of interessesferen aan de British Library te bezorgen. "Nog nooit is geprobeerd om op zo'n schaal e-mails digitaal te archiveren", verklaart John Tuck, hoofd van de Britse collecties van de bibliotheek. De British Library werkt samen met Windows Live Hotmail om de miljoenen verwachte e-mails te verwerken. "E-mail Britain moet ons in staat stellen een enorm snapshot te maken van onze hedendaagse e-mailcommunicatie." De collectie real-life emails moet leiden tot een sociale catalogus van het Britse leven en dient zowel "the good, the bad, the ugly and the amusing" te bevatten, "zodat toekomstige generaties en bibliotheekbezoekers er kunnen van genieten." Op deze site kunnen de Britten hun e-mailzielenroerselen kwijt. De mails moeten bij voorkeur ondergebracht worden in één van de talrijke categorieën zoals Blunders, Life Changing Emails, Complaints, Spam, Love and Romance, Humour, Everyday Emails, News, World Around You en Tales from Abroad.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening