Koningsblauwe hommage aan Herman de Coninck

Op 22 mei 2007 is het tien jaar geleden dat Herman de Coninck (1944-1997) in Lissabon op straat in elkaar zakte en overleed. Het reizende poëzieprogramma Koningsblauw van Behoud de Begeerte brengt elk jaar een bijzondere en gloedvolle hommage aan de nog steeds erg gekoesterde dichter. Bij de zesde editie, die op 18 mei in de Antwerpse Bourla in première gaat, is er uiteraard extra aandacht voor het oeuvre van de Coninck. Koningsblauw wil "een staalkaart" zijn "van de nog frisse en de al krassende dichtersstem". "Waarover schrijven dichters: over de dood, over poëzie, over de liefde, over verwaaide kinderjaren of misschien wel over hun haat voor soep?" Onder de participanten ook dit jaar opnieuw Leonard Nolens evenals Kristien Hemmerechts, Erik Jan Harmens, Els Moors, Alfred Schaffer en kersvers laureaat van de eerste Herman de Coninckprijs Charles Ducal. Singer-songwriter Gert Vlok Nel zorgt voor tere poëzie op muziek. Acteur Frank Aendenboom bloemleest de gedichten van Herman de Coninck. De lijst met voorstellingen vind je hier. Naar aanleiding van de verschijning van The Plural of Happiness. Selected Poems, de eerste Engelse vertaling van de Conincks poëzie (bij Oberlin College Press), organiseert Behoud de Begeerte op 16 mei 2007 in de Antwerpse bibliotheek Permeke nog een extra literaire avond. Frank Albers gaat er in gesprek met de vertalers Kurt Brown en zijn vrouw Laure-Anne Bosselaar. Dit programma wordt op 23 mei herhaald in FNAC-Gent.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening