'De pruimelaarstraat' krijgt toneelversie

De pruimelaarstraat, het boek van VRT-journalist Louis van Dievel dat tot ieders verrassing op de recente shortlist van de Libris Literatuurprijs belandde, krijgt een toneelversie, zo meldt het VRT-nieuws. Het Mechelse gezelschap 't Arsenaal gaat het boek bewerken tot een stuk, dat pas in november 2008 in première zal gaan. Directeur Michael De Cock vindt dat de roman vol monologen uiterst geschikt is voor zijn repertoire: "Het is een verhaal dat leeft in Mechelen en dat heel dichtbij heeft plaatsgevonden." Van Dievels spilfiguur, de gevreesde ‘Vampier van Muizen’, dompelde begin jaren zeventig de streek van Mechelen in een verlammende angstpsychose, iets wat de oudere generatie nog vers in het geheugen ligt. Van Dievel, die een buurjongen was van Staf van Eyken, wilde vooral de reacties van de buurt op de arrestatie van de dader reconstrueren. Bij de ontdekking dat er een gewetenloze drievoudige lustmoordenaar (“met een voordelig uiterlijk”) in hun midden vertoefde, sloeg de Pruimelaarstraat volop aan het gonzen en het gisten. Het boek, dat een mengeling van fictie en non-fictie is, lokte verdeelde reacties uit, de Nederlandse kritiek was niet echt onder de indruk. Van Dievels boek moest bij de Librisuitreiking maandag (met vier andere genomineerden) de duimen leggen voor Arnon Grunbergs Tirza. Zie dit interview met van Dievel in het VRT-radioprogramma Het beste moet nog komen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-05-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening