Zoon van John Le Carré komt met apocalyptische roman

Zopas is bekendgeraakt dat Nicholas Cornwell (°1972), de zoon van de wereldberoemde thriller- en spionageschrijver John Le Carré, een voorschot van 450.000 euro heeft ontvangen voor zijn eerste boek The wages of Gonzo Lubitsch. Nicholas Cornwell wilde (aanvankelijk?) niet teren op de roem van zijn vader en koos voor het vreemde pseudoniem Nick Harkaway. Maar op de American Book Fair kon de geruchtenstroom niet langer ingedamd worden en lekte het nieuws uit dat het boek wel degelijk was geschreven door de zoon van David Cornwell - zoals de echte naam van John Le Carré luidt. Dat joeg de uitgeversbiedingen op het boek ferm de hoogte in. “Ik wou dat de familieband nooit zou geweten zijn”, zegt Patrick Walsh, de agent van Nicholas Cornwell in The Independent, “hij is zelf goed genoeg om op zijn eigen verdiensten afgerekend te worden. De roman verschilt overigens totaal van wat zijn vader heeft geschreven”. Het boek heeft een apocalyptisch sfeertje en vertelt over het leven op aarde na een kernramp. Er is nog slechts leefruimte op een strook van 70 kilometer breed. The New York Magazine wist al te achterhalen dat er toch heel wat cosmetica aan te pas zou moeten komen om het boek op de rails te houden: “”We vernemen dat zijn schrijfstijl geweldig is, maar dat het verhaal met serieuze problemen kampt.” Het boek verschijnt pas in de lente van 2008.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening