Lezen.tv maakt boekentelevisie

Bedroefd over het gebrek aan degelijke literaire televisieprogramma's bedachten twee Nederlanders een nieuwe website, waarop schrijvers uitgebreid hun zegje mogen doen over hun nieuwe boeken. Dat gebeurt in gefilmde interviews, documentaires of opgenomen lezingen. Lezen.tv is een tijdje geleden gelanceerd en zoekt nu het bredere publiek op. Het is een initiatief van Peter Gielissen (die een crossmediaal bedrijfje heeft) en cameraman Niels van 't Hoff. Lezen.tv wil "interviews, lezingen, reportages en korte documentaires aanbieden, over boeken en schrijvers, in video die de kwaliteit van televisie benadert." De site, die ook volop reclame werft, kiest naar eigen zeggen in volledige onafhankelijkheid en vanuit een eigen interesse de items en auteurs die aan bod komen. Er zijn intussen al gesprekken of tv-reportages te bekijken met Renate Dorrestein, dichteres Esther Naomi Perquin, Thomas Blondeau, Joep Dohmen, John Green, Marcel Möring en Rick Moody. Er is ook een voorlezing met Arnon Grunberg vastgelegd. Daarbij wordt zichtbaar gestreefd naar een mix van populaire boeken (zoals Ziekzoekers van Anne-Marie Goeman) en het iets minder lichte werk. Opvallend is dat de meeste opnames vrij lang zijn. Dat is ook uitdrukkelijk de bedoeling: "Lezen.tv is het enige podium in het Nederlandse medialandschap waarop schrijvers en dichters kunnen uitpraten", zo benadrukken de initiatiefnemers. Ze hebben naar verluidt ook de medewerking van "tal van Nederlandse journalisten uit de wereld van film, print en televisie." Zie ook Boekblad.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening