Amerikaanse gevangenisbibliotheken worden gezuiverd

In de Verenigde Staten worden de gevangenisbibliotheken dezer dagen gezuiverd van ‘extreem religieuze werken’, zo meldt Associated Press op Yahoo. De actie is een laat gevolg van de antiterreurwetgeving die na 9/11 werd ingesteld, en wordt door enkele gevangenen aangevochten. Aanvankelijk was het bedoeling dat alleen islamitische boeken zouden worden gebannen, maar nu blijken ook christelijke werken op de index te staan. Dat zien de gevangenen als een schending van hun constitutionele rechten. Ondertussen heeft in Groot-Brittannië een leesgroep van de Winson Green Prison in Birmingham de Short Story Reading Challenge gewonnen. Bedoeling van deze wedstrijd was een lijst van vijf kortverhalen op te stellen die een breed publiek moet aanzetten te beginnen lezen. De leesgroep noemt zichzelf The bookies en zette het kortverhaal van Bram Stoker Dracula’s Guest op nummer één. Andere favorieten achter de tralies zijn Roald Dahl, John Cleese, en misschien niet verwonderlijk, Ian Rankin en zijn inspecteur Rebusverhalen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening