Nieuwe jury Libris Literatuurprijs bekend

Oud-ABN/AMRO bankier Tom de Swaan is de nieuwe voorzitter van de jury voor de Libris Literatuur Prijs 2008. De Swaan, die ook actief is in klassieke muziekkringen, volgt daarmee Cox Habbema op, zo meldt ANP. De elk jaar vernieuwde Librisjury bestaat verder uit Klaus Beekman (docent moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam), Marc Reynebeau (televisiemens en De Standaard-redacteur), publicist Marc Kregting en literatuurcritica Fleur Speet van Het Financieele Dagblad. Dit jaar ging de onderscheiding zoals bekend naar prijzenslokop Arnon Grunberg met Tirza. De prijs voor verhalend proza, waarvoor de winnaar 50.000 euro krijgt, wordt uitgereikt op 6 mei 2008.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening