Stephen King gaat Capote en Mailer achterna

Het vermaarde Amerikaanse mannenmagazine Esquire gaat de nieuwste novelle van horrorschrijver Stephen King The Gingerbread Girl in zijn julinummer publiceren, zo meldt CBC.ca. Het mannenblad Esquire heeft een zekere traditie in de voorpublicatie van romans. Onder meer Breakfast at Tiffany's van Truman Capote uit 1958 en An American Dream van Norman Mailer uit 1965 kregen hun eerste druk in het magazine. Het blad publiceerde ook verhalen van Philip Roth, Raymond Carver, Ernest Hemingway en Vladimir Nabokov en wil naar eigen zeggen weer meer 'literatuur' gaan brengen - al is dat begrip rekkelijker dan voorheen. Het verhaal van King omvat 23 pagina's en 21.000 woorden. Volgens Esquire gaat het over ene Emily, een vrouw die na de dood van haar dochtertje naar de kust van Florida vlucht. Eenmaal daar aangekomen, kruist ze het pad van een psychopaat - wat had u anders gedacht?
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening