Typoscript van W.F. Hermans vandaag geveild

Vandaag zal een typoscript van Willem Frederik Hermans ter veiling worden gebracht bij veilinghuis Beijers te Utrecht, zo meldt NRC-Handelsblad. Het gaat om het ongepubliceerde blijspel De hemelvaart der dwaze maagden. Het op rijm geschreven absurde blijspel in drie bedrijven dateert allicht uit 1945. Het gebeurt niet zo vaak dat ongepubliceerde teksten van Hermans op de 'markt' komen. Het typoscript was in het bezit van Juus Hartman (1905-1970), een tekenares met wie Hermans kort na de oorlog een affaire had en die de omslagillustratie van De tranen der acacia’s maakte. Verwacht wordt dat De hemelvaart der dwaze maagden acht- à tienduizend euro kan opbrengen. NRC citeert ook enige niet te versmaden fragmenten uit het stuk.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening