Gent eert Pjeroo Roobjee met overzichtstentoonstelling

Vanaf 23 juni opent in het Gentse kunstencomplex aan de Zebrastraat een overzichtstentoonstelling waarin het werk centraal staat van de artistieke veelpoot en eigenzinnige woordwoekeraar Pjeroo Roobjee. De titel Hoe crapuleus het licht op het tempermes (dat de verzameling van harten in scherven met kerven doornsnijdt) - kabinet-portretten 1962-2006 is een typisch Roobjee-spinsel. Curator Isolde De Buck heeft schilderijen, tekeningen en keramisch werk verzameld van deze barokke, moeilijk te klassificeren tekenaar, graficus, acteur, theatermaker, zanger en toch ook vooral auteur, zij het dat hij de laatste tijd zonder uitgever zit vanwege te speciaal en te onverkoopbaar (al zou naar verluidt Roobjee binnenkort weer door een uitgever onder dak worden genomen). Voor de tentoonstelling werd ook een boek gemaakt met daarin alle werken die in de Zebrastraat te zien zijn, evenals tal van onuitgegeven teksten over Roobjee's visie op zichzelf en de kunsten. Roobjee is onlosmakelijk verbonden met Gent, al woont hij al enige tijd op de taalgrens in Ellezelles. Bij Lannoo verscheen in april 2006 Roobjee, een abc, een rijkelijk geïllustreerd abecedarium over Roobjee's talloze parcours, samengesteld door Johan Pas.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening