Benen onder tafel bij eerste Debutantendiner

Een aanzienlijke groep literaire debutanten komt - naar eigen zeggen "voor het eerst in de Nederlandse literaire geschiedenis" - samen voor een Debutantendiner. "De literaire fictie/thriller debutanten hebben elkaars werk gelezen en kunnen tijdens het diner ervaringen uitwisselen", zo luidt het montere persbericht, afkomstig van initiatiefneemster Aliefka Bijlsma, die bij Augustus debuteerde met Gezandstraald. Tussen voor- en hoofdgerecht en dessert zal worden gesproken over "plannen om meer aandacht voor debutanten te krijgen van lezers, boekhandels en recensenten." "Het valt voor de onbekende debutant niet mee om een plaats te veroveren", klinkt het vervolgens dan weer klagerig. Men denkt aan "een jaarlijks debutantendiner, een nationale debutantendag, een daaraan gekoppelde website en bijvoorbeeld het verzoek aan boekwinkels om een voor lezers zichtbare debutantentafel in te richten." Op dinsdag 26 juni zullen 21 debutanten de benen onder tafel schuiven in restaurant Saskia's Huiskamer in Amsterdam, onder wie Jannah Loontjes, Bianca Boer, Wil Boesten en Eva Posthuma de Boer. Evenveel debutanten moeten hun kat sturen, maar steunen het initiatief wel. Daaronder heren en dames als Christiaan Weijts, Marga Kool, Ruth Lasters en Sieger Sloot. Of de debutanten zelf in hun portefeuille moeten tasten voor de spijzen of dat er een mecenas is gevonden, blijft onduidelijk.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening