Claudel en Houellebecq achter de camera

De Franse succesauteur Philippe Claudel, internationaal doorgebroken met Grijze zielen, is nu ook aan het filmen geslagen, zo meldde Le Figaro littéraire gisteren. Il y a longtemps que je t'aime (zoals in het liedje A la claire fontaine) is gebaseerd op een origineel scenario en gaat over twee zussen, waarvan de ene uit de gevangenis komt en een loodzwaar geheim meedraagt. Kristin Scott Thomas en Elsa Zylberstein vertolken de hoofdrollen. De opnames zijn momenteel aan de gang, ergens in de regio Lorraine. Claudel schreef eerder al filmscenario's. De verfilming van zijn eigen boeken laat hij intussen aan anderen over. Zo raakte ook bekend dat Het kleine meisje van Monsieur Linh (2005) zal worden verfilmd, met in de hoofdrol Gérard Depardieu en als regisseur Richard Berry. Eerder kreeg ook Grijze zielen een Franse - zij het weinig succesvolle - filmadaptatie.
Ook Michel Houellebecq vertoeft dezer dagen achter de camera's. Hij is druk doende met de verfilming van Platform. Dat mag een half wonder heten, want de financiering heeft nogal wat voeten in de aarde gehad (zie hier). Op de website van Fernando Arrabal, de Spaanse schrijver die Houellebecq als een schaduw lijkt te volgen, kunnen al een paar stills bewonderd worden. Schaars geklede dames met bodypainting-motieven trekken de aandacht, in wat ook aan een carnavalsstoet doet denken (er was nochtans sprake van dat de Nederlandse architect Rem Koolhaas voor de decors zou tekenen). Ook Arrabal is prominent present. We houden ons hart vast voor het resultaat. [foto Houellebecq: Pierre Ferbos]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening