Italiaan schrijft integrale roman op zijn gsm

De Italiaan Robert Bernocco heeft op zijn gsm een roman van 384 pagina's geschreven. Hij deed dat in de trein, op weg van en naar zijn werk. De man verdeelde zijn boek in korte paragrafen en bewaarde deze in het geheugen van zijn Nokia 6630. Thuis zette hij de teksten over naar zijn pc. Bernocco werkte 17 weken aan Fellow travellers (Compagni di viaggio), een soort toekomstroman. Om het vooruit te laten gaan, gebruikte hij zelfs de T9 functie van de telefoon om bekende woorden meteen aan te vullen. Het boek is verschenen bij Lulu.com, de site voor print-on-demand boeken, waar menig amateur-auteur zijn geluk bij beproeft. De stunt van Bernocco lijkt aan te sluiten bij wat in Japan al langer aan de gang is: de opmars van de gsm-roman, zoals we in januari al signaleerden.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening