Geboortehuis van de gezusters Brontë te koop

Nadat deze week bekendraakte dat een van de vroegere woonhuizen van Dylan Thomas te koop staat, blijkt nu ook het geboortehuis van de gezusters Brontë in de aanbieding te komen, zo meldt Reuters/The Scotsman. Komende maandag 25 juni is er een openbare verkoop van het huis in Thornton, vlakbij Bradford, nadat de eigenares, zelf een schrijfster, besliste om kleiner te gaan wonen. Charlotte werd er geboren in 1816, Emily in 1818 en Anne in 1820. Ze woonden er vijf jaar alvorens te verhuizen naar het nabijgelegen Haworth, waar Charlotte Jane Eyre schreef en Emily Wuthering Heights. "Het zou aardig zijn mocht het huis een betekenis krijgen voor de nagedachtenis van de Brontës", zegt Tony Webber van Edissons die de verkoop afhandelt. "Hoe romantisch zou het niet wezen mocht een familie het kopen en hun kinderen zich later manifesteren in de literaire wereld?" De Brontë-familie betrok het huis aan Market Street toen vader Patrick tot predikant werd benoemd in Thornton. De huidige eigenares Barbara Whitehead is een detectiveschrijfster en zette de deuren regelmatig vrijpostig open voor nieuwsgierige Brontë-fans. De richtprijs van het pand, waarvan gedeelten later gebruikt zijn als slagerij en restaurant, is 200.000 pond.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening