Gent krijgt boekeninjectie

Gent is tegenwoordig niet erg rijkelijk bedeeld met kwaliteitsboekhandels. Inzake het tweedehandsaanbod blijven enkel De Slegte, de Oxfam-boekhandel en boekenmarkt De Kaft incontournable, maar de laatste jaren is de spoeling ook daar dunner geworden. Toch is er een verruiming van het aanbod op komst. Het in Leuven succesvolle modern antiquariaat Paard van Troje start - zoals eerder al gesignaleerd op deze site - heel binnenkort in Gent een nieuwe winkel. Op 13 juli opent de zaak in de Voldersstraat, op een steenworp van de Veldstraat én de concurrenten van De Slegte. Ook FNAC, Standaard Boekhandel, de English Bookshop en kunstboekhandel Copyright zijn trouwens niet veraf. Zaakvoerder Bart van Aken wil in het fraaie pand - de vroegere Salons Florian - in de tuin ook een literair terras aanleggen. De klemtoon van het aanbod zal komen te liggen op Nederlandstalige literatuur en in het Nederlandsvertaalde literatuur, naast filosofie en klassiek werk. Pas vanaf 1 september wordt het pand helemaal in gebruik genomen, zo zei Van Aken onlangs in de krant De Gentenaar.
In het Gentse stadsmagazine Zone 09/ lezen we dan weer dat Gent binnenkort ook bouquinistes naar Parijs' voorbeeld krijgt. Vanaf september komt er langs het water van de Ajuinlui (ook al vlakbij de Veldstraat) een tweedehandsboekenmarkt, waarbij particulieren en handelaars voor een kleine som een prefabstalletje kunnen huren. Tenslotte is er dit weekend nog de grote boekenverkoop van 11.11.11, waarop 25.000 afgevoerde bibliotheekboeken worden verkocht aan drempelprijzen. De verkoop loopt nog tot zondag 17 uur in het Vredeshuis, (Sint-Margrietstraat) en in het Augustijnenklooster.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening