Michael Pye breekt lans voor W.F. Hermans

De Engelse schrijver Michael Pye is zich aan het ontpoppen tot een groot pleitbezorger van het werk van Willem Frederik Hermans. Na zijn bespreking van Beyond Sleep in Bookforum onlangs - zoals we al signaleerden - schrijft hij in The Scotsman nu ook een gezamenlijke recensie over Beyond Sleep en The Darkroom of Damocles, in het Engels verschenen bij Harvill Secker en The Overlook Press. Over Nooit meer slapen: "Beyond Sleep has the same ferocious energy, the same disconcertingly plain prose, but it's a farce. [...] you can read the book and simply, painfully laugh, as you can read The Darkroom of Damocles simply as a mesmerising thriller. Afterwards, though, you'll be surprised by what grows in your mind." De vertalingen van beide Hermans' boeken zijn van de hand van Ina Rilke. Michael Pye staat bekend als de auteur van onder meer The Drowning Room (Granta Books, 1995), Taking Lives (1999) en The Pieces from Berlin (2003). [foto: W.F. Hermans op expeditie]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening