Critical Compendium graast boekenbijlages af

Critical Compendium, zo heet de onlangs opgestarte Amerikaanse website die werk maakt van het inventariseren van boekrecensies uit de hele wereld. "A daily dose of book reviews from around the world", zo luidt de ondertitel en in ieder geval pogen ze elke dag in tal van digitaal beschikbare boekenbijlagen te snuffelen en daar de beste stukken uit op te takelen. Critical Compendium richt zich in hoofdzaak op Engelstalige publicaties, maar hun reikwijdte is aanzienlijk en gaat van bekendere literaire tankstations als BBC Books, Bookforum, Times Literary Supplement, London Review of Books, Literary Review, The Guardian Review, Chicago Sun Times en de New York Review of Books tot de onverwachte boekenpagina's van pakweg The Arkansas Journal, The Spectator of de Sydney Morning Herald. Je zou kunnen denken aan wat Arts & Letters Daily al zo lang en met vrucht volhoudt, maar toch is Critical Compendium zo te zien ook wel van plan orde aan te brengen in het digitale leesoerwoud. In dat verband moet trouwens eveneens het kranige werk van Sign and Sight worden genoemd, nog zo'n site die voortdurend met hoogwaardige stukken over literatuur en cultuur komt aandraven. Sign and Sight is de Engelse editie van het Duitse Perlentaucher.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening