Verdwenen manuscript van Nobelprijswinnares Pearl S. Buck na 41 jaar boven water

Het manuscript van The Good Earth (1931), de bekendste roman van de Amerikaanse schrijfster en Nobelprijswinnaar 1938 Pearl S. Buck (1892-1973), is na eenenveertig jaar spoorloos te zijn geweest, terug boven water gekomen in Philadelphia, zo heeft de plaatselijke politie bekend gemaakt. De getypte en met de hand gecorrigeerde tekst is door een veilinghuis overgedragen aan de politie, zo meldt The Boston Herald. Het veilinghuis was gecontacteerd door iemand die het manuscript wou laten schatten en verkopen, schrijft ook AFP. De man zou dat in alle onschuld én goed vertrouwen hebben gedaan. De plaatselijke FBI spreekt van een zeer waardevol document. Het manuscript was sinds 1966 uit het archief van de schrijfster in haar woonhuis verdwenen. Samen met het manuscript zijn ook brieven van de schrijfster aan Harry Truman en Eleanor Roosevelt teruggevonden. The Good Earth vormde het eerste deel van een trilogie die gewijd was aan het leven van een familie op het Chinese platteland. Pearl Comfort Sydenstricker Buck, zoals haar naam voluit luidde, groeide op in China maar moest het land vanwege politieke spanningen verlaten. Ze was de eerste vrouw die de Pulitzer Prize kreeg in 1932 en in 1938 ook de eerste Amerikaanse vrouwelijke laureate van de Nobelprijs literatuur.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 27-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening