Typemachine van voetenschrijver Christy Brown toch niet te koop

De verkoop van de typemachine van Christy Brown (1932-1981), de gehandicapte schilder en auteur van het succesvol verfilmde My left foot, is uitgesteld, zo laat de BBC in een vreemdsoortig bericht weten. De Olympia Splendid 99 was door de weduwe Mary Brown aangewezen als het schrijfgerief waarmee hij zijn in 1954 verschenen autobiografie op papier kreeg. Maar het veilinghuis heeft de typemachine teruggetrokken nadat een zus van de schrijver de authenticiteit van het betreffende apparaat in twijfel had getrokken. De eigenaars van het betwiste lot 210 hadden volgens het veilinghuis een goede band met het echtpaar Christy en Mary Brown, maar toch moet verder onderzoek nu uitwijzen hoe de vork precies aan de steel zit. De Ier Christy Brown schreef een klein maar gerespecteerd oeuvre bij elkaar, slechts met behulp van zijn linkervoet (en de bewuste typemachine). Zijn autobiografie werd verfilmd door Jim Sheridan. Voor zijn rol als de schrijver kreeg Daniel Day Lewis in 1989 de Oscar voor Beste Acteur. [foto: de auteur aan het werk]
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 27-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening