Geloofd en geprezen (8)

Rubriek waarin het literaire prijzencircus wordt bezocht, wanneer dat nodig blijkt:
**De eerste editie van de debuutprijs van Jozef Deleu's tijdschrift het Liegend Konijn gaat naar Esther Naomi Perquin met de bij Van Oorschot uitgegeven bundel Servetten halfstok. De jury sprak van "een overweldigend debuut". Haar poëzie is "onzwaarwichtig, geestig, maar beslist niet oppervlakkig." Perquin is ook nog in de running voor de C. Buddinghprijs die op 20 juni wordt geoffreerd. Zie het persbericht op het Ons Erfdeel-blog. De prijs omvat onder meer 2.500 euro en vertaling in de talen van de geografische buren.
**De Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs 2007 ging naar Thomas Möhlmann voor De vloeibare jongen. De prijs werd afgelopen zaterdag uitgereikt op de jaarvergadering van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.
**Eveneens zaterdag werd de Hugues C. Pernathprijs toegekend aan Alfred Schaffer voor Schuim. Onder de genomineerden bevonden zich ook Geert Buelens (Verzeker u), Mark Boog (De encyclopedie van de grote woorden), Marc Kregting (Dood vogeltje) en Liegend Konijn-winnares Ester Naomi Perquin (Servetten halfstok). Zie de details in Knack.
**De Franse Prix du Livre Inter gaat naar François Vallejo voor Ouest. Het boek was lange tijd in de running voor de Goncourt 2006. Zie deze recensie in het tijdschrift Lire.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening