Schrijvers verhuizen eigen bibliotheekboeken

In Amsterdam steken Maarten 't Hart, Renate Dorrestein en Mensje van Keulen de handen uit de mouwen bij de nakende verhuizing van de Openbare bibliotheek in Amsterdam deze maand, zo meldt de NRC. Op 10 juni brengen ze met de boot hun eigen boeken van het pand aan de Prinsengracht naar de nieuwe hoofbibliotheek op het Oosterdokseiland. Ook de Amerikaanse zangeres Deborah J. Carter en jazzpianist Cees Slinger zullen een week later hun eigen cd's en bladmuziek overbrengen. Morgen gaat het oude gebouw definitief dicht en is de Amsterdamse bibliotheek een maand lang in de weer met het verhuizen van de 1,7 miljoen boeken. Op 7 juli gaat de bib weer open om op dat moment de grootste openbare bibliotheek van Nederland te worden (27.500 vierkante meter boeken). Er is ruimte voor twintig jaar nieuwe boekenvoorraad.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening