Martin Mosebach ontvangt Georg Büchner-prijs

De Duitse schrijver Martin Mosebach (°1951) krijgt dit jaar de belangrijkste Duitse literaire onderscheiding, de Georg Büchner-prijs. Dat heeft de Duitse Akademie voor Taal en Literatuur donderdag bekendgemaakt. Ze prees de "stilistische pracht" van zijn werk. Mosebach vestigde zijn reputatie als prozaïst met Eine lange Nacht und Der Nebelfürst. Hij bedrijft tal van literaire genres. De Georg Büchner-prijs is in 1923 ingesteld en wordt momenteel met 51.000 euro gehonoreerd. Vroegere winnaars zijn onder meer Friedrich Dürrenmatt, Heinrich Böll, Erich Kästner en de dit weekend op 65-jarige leeftijd overleden Wolfgang Hilbig. Zie bericht in Der Spiegel en Netzeitung.de.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening