Radioboeken maken internationale carrière

De populaire Radioboeken van het Vlaams-Nederlands huis De Buren en Klara worden een heus exportproduct. De verhalen, die enkel kunnen beluisterd maar niet op papier gelezen worden, zullen nu elke zaterdag ook via de Nederlandse Wereldomroep worden uitgezonden. Dat gebeurt in het programma Het Radioboek, na een interview met de auteur. De Wereldomroep laat de speciaal geschreven verhalen van intussen al 26 auteurs (waaronder Christophe Vekeman, Saskia de Coster, Hella S. Haasse, Benno Barnard, Christiaan Weijts en Tommy Wieringa, zie hier de lijst) vertalen in het Engels, Spaans, Frans, Indonesisch en Papiamento. Vanaf juli zijn de vertalingen beschikbaar. Ook de VPRO springt mee op de kar en zendt in het programma De Avonden op Radio 6 vanaf juli de gesproken boeken uit. De Radioboeken zijn intussen een echte hype want de teller van het aantal downloads staat op 81.000, zo meldt De Morgen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-06-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening