Tewaterlating van Brussels stadsdichterscollectief

In het kielzog van steden als Antwerpen en Brussel (en tal van Nederlandse steden) is met enige vertraging ook de hoofdstad Brussel haar zoektocht naar een stadsdichter gestart. Enkele dichters zetten uiteindelijk hun schouders onder een heus stadsdichterscollectief. Dat zou het beste recht doen aan de veelkleurigheid en meertaligheid van Brussel, zo vonden de initiatiefnemers. Vooral David van Reybrouck en Peter Vermeersch trokken hierbij aan de kar. In Brussel wordt op 11 juli, ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag, het eerste stadsdichterscollectief voorgesteld in het Vlaams-Nederlands Huis de Buren. Het gaat om de slamdichter en hiphopper Manza, de Galicisch-Brusselse bioloog, dichter en prozaïst Xavier Queipo, theaterauteur en dichteres Laurence Vielle en pur sang Brusselaar en dichter/essayist Geert van Istendael. De vier dichters zullen een vijftal keer per jaar Brusselse gebeurtenissen belichten. Twee van de vier dichters worden jaarlijks vervangen. [foto: Laurence Vielle]
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-07-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening