'Racistisch' Kuifje in Afrika bestormt bestsellerlijsten

De verkoop van het Kuifje-album Kuifje in Afrika is op explosieve wijze gestegen, na de rel die het boek in Groot-Brittanniƫ vorig week veroorzaakte toen het Britse racismebestrijdingsbureau CRE het boek omschreef als 'racistisch'. Dat meldt De Morgen, die spreekt van een stijging met 3800 procent. Het stripalbum uit 1931 prijkt intussen op nummer acht van de meest populaire boeken bij internetboekhandelaar Amazon. (Toen we dit bericht schreven, was dat intussen plaats 12 geworden). Midden vorige week werd het album bij de Britse boekhandels van de Amerikaanse keten Borders van de kinderafdeling naar de volwassenenafdeling verbannen. Zie ons eerder bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-07-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening