Ingeborg Bachmann Preis voor Lutz Seiler

De Ingeborg Bachmann Preis, een van de belangrijkste Duitstalige literaire onderscheidingen, is gisteren toegekend aan de Duitse auteur Lutz Seiler voor zijn verhaal Turksib, zo meldt Der Standard. De prijs is 25.000 euro waard en wordt volgens een originele formule gekozen. De 18 genomineerden moeten het in een driedaagse leesmarathon tegen elkaar opnemen met een ongepubliceerd verhaal en een publieks- en vakjury van hun kwaliteiten zien te overtuigen. Seiler kon zes van de negen juryleden behagen. Seilers tekst gaat over een treinreis door een met radioactiviteit aangetast gebied in Kazachstan. De krant heeft ook een portret van de 44-jarige Seiler. Het concours gaat telkens door te Klagenfurt tijdens de Tage der deutschsprachigen Literatur. De publieksprijs ging naar Peter Lucht. De prijs is in 1977 ingesteld ter nagedachtenis van de Oostenrijkse schrijfster Ingeborg Bachmann.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-07-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening