Douglas Coupland bewerkt roman JPod tot tv-serie

De Canadese auteur Douglas Coupland heeft een gloednieuwe TV-serie geschreven, gebaseerd op zijn roman JPod, zo weet CBC.ca Arts. De serie zal uit 13 delen bestaan en een komisch-ironische inkijk bieden in de videogame-industrie van Vancouver. De eerste uitzending is voorzien voor januari 2008 op CBC Television. De pilot werd al vervaardigd in november 2006, geregisseerd door Mike Clattenburg (Trailer Park Boys). De roman JPod beschrijft het leven van een groep ontwerpers van videospelen, die ze vervolgens door de marketingafdeling in een nieuwe vorm zien gegoten. Soms zien de spelen uiteindelijk niet eens het daglicht. De lichtjes gestoorde designers volvoeren allerlei nerdy handelingen, tot het bijstaan van hun al even geflipte familieleden. Het boek werd door recensenten geprezen als een van zijn beste sinds Microserfs, zie bijvoorbeeld hier of daar. Alom is de verwachting dat Coupland in de comedyserie ook volop de draak zal steken met de uitwassen van de bedrijfscultuur. Eerder dit jaar schreef hij het filmscript Everythings' Gone Green. Op zijn site kondigt hij in de herfst van 2007 ook de verschijning aan van The Gum Thief, zijn nieuwe boek. Zie ons eerder DPM-bericht over de ijverige Coupland en zijn plannen met de Penguinpockets.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-07-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening