Nieuwe 'Zuurvrij' over Emile Verhaeren en Raymond Brulez

Het nieuwste nummer van Zuurvrij, het tijdschrift van het AMVC-Letterenhuis, mag er alweer wezen. In een immer fraaie vormgeving wordt driftig gespit in het rijke archief van de instelling, wat telkens tot verrassende bijdragen leidt. Er zijn onder meer teksten over Victor J. Brunclair door Dieter Vandenbroucke, terwijl Bert van Raemdonck schrijft over een nachtelijk uitstapje van August Vermeylen en Emmanuel De Bom dat in de literatuur werd vereeuwigd.
Ook is er een bijdrage over Raymond Brulez en de totstandkoming van zijn 'De opstand der voetnota's'. Roswitha Verniers borstelt een wat tragisch en ontluisterend portret over de rancuneuze en tegendraadse Gentse minor writer en journalist Jos Murez. Ook gaat er aandacht naar het Emile Verhaerenmuseum in Sint-Amands aan de Schelde. Ten slotte schrijft Michaƫl van den Bril over De stad van Elsschot, het Antwerps project dat Elsschot herdenkt. Opmerkelijk is ook het zelfinterview van Joris Gerits over zijn dagboek 365. Info en abonnementen via amvc.letterenhuis@stad.antwerpen.be.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-07-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening