Vintage Twins-serie koppelt oude en moderne klassieken

Uitgeverij Random House heeft een origineel concept bedacht om de 'canon' te herwaarderen. Met haar serie Vintage Twins koppelt de uitgeverij vanaf september een boek uit de moderne canon aan een oudere classic en worden beiden samen te koop aangeboden in een aantrekkelijke vormgeving. Zo wordt The Wind-Up Bird Chronicle van Haruki Murakami gekoppeld aan Alice in Wonderland van Lewis Caroll, Irvine Welsh' Trainspotting aan Charles Dickens Oliver Twist en zowaar Ripley's Game van Patricia Highsmith aan Crime and punishment (Misdaad en straf) van Dostojewski. Michel Houellebecq krijgt met zijn Atomised (Elementaire deeltjes) het gezelschap van Jonathan Swifts Gulliver's Travels. De edities zijn naar verluidt gelimiteerd. The Guardian koppelt aan de verkoopsstunt op zijn blog enige bespiegelingen over de tanende impact van de canon en de ongewone manier waarop traditie en moderniteit elkaar kunnen kruisen en versterken.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-07-2007
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening